Horebeke scoort zwak, inzake afwatering rioleringsnet.

Op 13 januari 2019

Het kan zeker beter, maar vergeet niet dat we er in 2015 nog veel slechter aan toe waren! 

Toen verscheen in de Standaard (15 juli 2015) het weinig flatterend artikel over Horebeke onder de titel:  "Horebeke slechtst gerioleerde gemeente, Een stinkend probleem". 
3,5 jaar geleden was nog geen 3 % van onze huishoudens aangesloten op een gescheiden rioleringsnetwerk. 
Nu zijn 1 op de 8 huishoudens aangesloten. Het mag gezegd : "Het vorige bestuur heeft een inhaalbeweging opgestart." Dat was ook nodig. Met de werken op o.a. de Kromstraat in zicht, zal de situatie nog verbeteren. Alles in één beweging oplossen is onmogelijk. We kunnen niet alle straten tegelijk opengooien! 
Dat weet iedereen met gezond verstand. We moeten er wel voor zorgen dat we de inhaalbeweging blijven doorzetten. 

MAAR, laten we vooral ook de overige investeringen die nodig zijn in Horebeke niet vergeten!
Laten we die a.u.b. niet "NIET uitvoeren", zogezegd omdat al het geld nodig is voor de rioleringswerken. Dat is fundamenteel onjuist!

Op onze waterfactuur wordt nu reeds een aanzienlijk bedrag aangerekend om de kosten van het gescheiden rioleringsnetwerk te betalen. Die afdragen helpen om de investeringen in het gescheiden stelsel te financieren. 

Wij hopen dan ook dat onze burgemeester en haar schepenen tijdens deze legislatuur oog zullen hebben voor de nodige inhaalbeweging op andere domeinen, zijnde, de renovatie van het O.C. Arcadia, een eigen lokaal voor de JeHo, een verfraaiing van onze dorpskernen, investeren in groene energie, sensibilisering van het gebruik van het openbaar vervoer, ….

Onze raadsleden houden hiervoor de vinger aan de pols.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/01/09/1-op-de-8-vlaamse-huizen-niet-aa...

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is