Buurtbewoners Broekestraat klagen overlast door bouwwerf aan

Op 7 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

"Laat de werf desnoods stilleggen!"

Een grondopslagplaats in de Broekestraat in Horebeke veroorzaakt al maanden overlast bij buurtbewoners en zwakke weggebruikers.

"De situatie op het voetpad en op straat is ronduit gevaarlijk voor kinderen en ouderen die er moeten passeren naar de bushalte of de slager wat verderop", vloekt gemeenteraadslid Dieter Verschuere (N-VA). Noch de omwonenden noch de oppositie krijgen bij burgemeester Jozef Browaeys (Open Vld) gehoor over de gevaarlijke situatie in de Broekestraat in Horebeke. Nochtans zorgen de werken daar vaak voor een gevaarlijke situatie op deze drukke verbindingsweg tussen Horebeke en Zottegem.

"De mail die ik hierover stuurde, kwam terug omdat de mailbox van onze burgemeester volzit. Volgens de burgemeester is het de verantwoordelijkheid van de aannemer om alles proper te houden. Toch vind ik dat de veiligheid daar wel degelijk de bevoegdheid is van de burgemeester. Aangezien de aannemer geen enkele belofte rond veiligheid nakomt, kan de burgemeester hem hierover aanspreken. Zo nodig kan de brandweer ingeschakeld worden om de smurrie op te ruimen op kosten van de aannemer. In het slechtste geval kan de burgemeester de werf zelfs laten stilleggen", weet Verscheure.

Het raadslid werd hierover ook al aangesproken door een bezorgde ouder. "Zijn zoontje moet langs de werf passeren naar en van de bushalte. Hij stuurde een mail naar de burgemeester, maar kreeg geen antwoord. Omdat nog andere bewoners hun ongenoegen al hadden geuit over deze situatie dacht ik dat de burgemeester deze zaak ter harte zou nemen. Maar dat blijkt ijdele hoop. Bovendien is er zowel tijdens als na de werkuren geen signalisatie voorzien om veilig verkeer toe te laten voor voetgangers en fietsers. De zware tractoren van het werfverkeer parkeren trouwens geregeld op het voetpad en belemmeren zo de veilige doorgang voor voetgangers en fietsers", besluit Verschuere.

Volgens burgemeester Jozef Browaeys stelt het gemeenteraadslid de zaken erger voor dan ze zijn. "Er is nog geen enkel ongeluk gebeurd. Bovendien kan ik de brandweer toch niet elke dag opvorderen om de weg daar proper te spuiten. De aannemer, die grondwerken uitvoert voor Aquafin, doet zijn best om alles proper te houden. De werken lopen trouwens op hun einde waardoor de overlast vanzelf zal oplossen", reageert Browaeys.

Over klachten van omwonenden heeft de burgemeester zelfs geen weet. Maar dat kan ook niet als de mails teruggestuurd worden naar afzender door een overvolle mailbox. (Bron: HLN - 7/11/2016)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is